Over FacTherm.nl

FacTherm biedt projectmanagement binnen het vakgebied Facility management. Het bedrijf is in in 2008 opgericht door Jolanda Venema. Zij werkt als zelfstandig facilitair professional, in samenwerking met team/projectleden om het doel te bereiken.

Over Jolanda Venema

Jolanda Venema

Jolanda is een ervaren professional en werkt sinds 1997 voor verschillende organisaties in diverse branches. Zij heeft de HBO opleiding Facilitaire Dienstverlening aan de Hanzehogeschool Groningen en aansluitend de Master Facility Management aan de University of Greenwich afgerond. Met haar scriptie ‘Managementinstrumenten voor facilitaire organisaties’ won zij de ‘Jos van Helvoort Award 1997’. Dit is een Internationale prijs voor scripties op het gebied van Facility Management.

Jolanda is Prince2 gecertificeerd en kan projectmanagement uitvoeren volgens de Prince2 methodiek. Zij heeft als zelfstandig professional onder andere de volgende ervaringen:

  • Bij Rabobank implementeren en laten certificeren van het energie managementsysteem volgens NEN-ISO-50001 (via Argentum).
  • Voor Zonnescholen, namens bijna 50 scholen in een samenwerkingsverband een nieuwe collectieve inkoop/ Europese aanbesteding voor zonnepanelen.
  • Voor ABN AMRBO inbrengen van expertise in het team op het gebied van energie management systemen & uitvoeren van interne proces audits om het systeem continue te verbeteren (via Innax).
  • Bij De Nederlandsche Bank actualiseren en vernieuwen van het Facilitair Management Informatie Systeem (FMIS) Planon. Met daarbij de realisatie van de afdeling Functioneel Beheer na een reorganisatie.
  • Opzetten van de facilitaire Front Office van het Isala ziekenhuis als onderdeel van een nieuwe regieorganisatie tijdens nieuwbouw. Met daarbij het samenvoegen van de voormalige afdelingen bestelbureau en servicebureau, en de facilitaire storings- en meldingsprocessen digitaliseren.
  • Bij Rabobank Nederland de implementatie van het prestatiecontract voor beheer en onderhoud. Ervoor zorgdragen dat vier gebouwbeheer afdelingen verspreid over Midden Nederland, met vier verschillende maincontractors op een eenduidige nieuwe manier zijn gaan werken, inclusief begeleiding van de aanbesteding middels marktverkenning en de contractering.
  • Integratie van facilitaire processen voor ‘VIA Kampen’ waar twee VMBO scholen met een eigen identiteit gingen samenwonen in een nieuwe schoolgebouw. De facilitaire afdeling werd daarbij 1 gezamenlijk onderdeel wat er op de eerste nieuwe schooldag klaar voor stond.

.